Kennismaking Met Fahrenheit

Met Fahrenheit ontstond een nieuwe visie op viriliteit. Centraal hierin staat de vrije man op zoek naar de zin van de dingen en de eindeloosheid, met een open geest voor de wereld en de natuur.

INSPIRATIE

Het zijn schokgolven die mythes creëren...

1988. Het geboortejaar van Fahrenheit. Het parfum veroorzaakte een olfactieve en esthetische revolutie in de herenparfumerie.
Fahrenheit is het resultaat van de ongebreidelde en visionaire creativiteit van het Huis Dior. Het drukt een territorium uit dat nog nooit eerder door een parfum verkend werd: de wereld van de droom, de verbeelding, de zoektocht en het verleggen van de eigen grenzen.

Het idee van de geur ontstond uit een artistieke schokgolf in New York, bij het aanschouwen van Fahrenheit 1982 en Brighter than the sun, twee schilderijen van James Rosenquist, een van de Amerikaanse meesters van de Pop Art. Het resultaat is dan ook een parfum dat aankomt als een ‘mokerslag’.

Vandaag is het de beurt aan een nieuwe en baanbrekende Eau de Parfum. Fahrenheit Parfum is een harmonie van contrast, kracht en raffinement, een geur die zijn plaats vindt in een dromerige maar sterke en fascinerende wereld. Licht en schaduw vervoegen elkaar en geven ontstaan aan een zeldzaam parfum met een nieuwe aantrekkingskracht...

The "barrel" note, a clash of scents
The clash of a violet, surprisingly feminine, made more manly in a mysterious wood and leather accord.
But also the clash from a unique note, created by chance, that is now legendary. It is said that a barrel of perfume abandoned in a courtyard in the open air and sunlight suddenly gave off an extraordinary and unexpected fragrance. Immediately recognized for its power and beauty, the note was analyzed and reproduced. The Fahrenheit signature is born.
 
The Fahrenheit bottle, an industrial clash
Here again, the chance of industrial accidents gave rise to the blend of reds, the signature of the emblematic Fahrenheit bottle. A defect in the glass cooling process in the furnaces at the glassmaking workshops of Saint Gobain, and suddenly this extraordinary blend of colors appeared. Chosen unanimously, this powerful, earthy red even led to the design of a special furnace, thanks to the expertise of Saint Gobain, to reproduce this unique cooling process.
 
The fragrance that both breaks with tradition and blends in harmony, keeping a touch of eternity.
A true legend.

DESIGN

1988. Het geboortejaar van Fahrenheit. Een olfactieve en esthetische schokgolf in de herenparfumerie. Een flacon in vurige, rode tinten die de gloed van de avondschemering oproepen. Een minimalistische kegelvorm met soepele en uitgepuurde lijnen. Tot op vandaag is zijn radicale moderniteit nog steeds intact.
De Fahrenheit-flacon: een industriële schokgolf Een fout in het afkoelen van het glas in de ovens van de glasateliers van Saint-Gobain gaf de uitzonderlijke degradé. Het krachtige rood viel bij iedereen in de smaak. Er werd zelfs een specifieke oven voor gebouwd in Saint-Gobain zodat het bijzondere afkoelingsproces gereproduceerd kon worden.

Fahrenheit Parfum: opvallend raffinement, uitgesproken kracht. Fahrenheit is de weerspiegeling van de creatieve en visionaire kracht van het Huis Dior. De lijn blijft de elementen uitdagen en hun kracht voor zich opeisen. De emblematische flacon met de vurige tinten van deze nieuwe Eau de Parfum is een ode aan de magie van de natuurkrachten en wordt compacter, mysterieuzer. Raffinement en aandacht voor details worden tot het uiterste gedreven en samengevat in twee letters, CD, die als een plechtig zegel in de bodem gegraveerd zijn.

Enkele details zeggen veel over de elegantie van de nieuwe flacon van Fahrenheit Parfum. Zo is er meer glas in de bodem om het edele karakter van de geur te onderstrepen. Ook het silhouet is compacter om het raffinement te accentueren. En de twee letters CD zijn als een plechtig zegel in de bodem gegraveerd.

Elk parfum dat uitgroeit tot een grote klassieker was eerst een revolutionaire geur. Een schokgolf.

Fahrenheit door François Demachy

In 1988 veroorzaakte Fahrenheit een echte geurrevolutie. Tot op vandaag is het een baanbrekend parfum door de unieke combinatie van geraffineerde viooltjes en een intens hout-lederakkoord.
De gedurfde, krachtige en fascinerende signatuur speelt met het contrast tussen warm en koud, mannelijk en sensueel.
Creativiteit, distinctie, karakter: Fahrenheit is een onnavolgbare geur.

In 2014 brengt François Demachy, Parfumeur-Ontwerper van Dior, een nieuwe versie van de emblematische signatuur van Fahrenheit: « Ik wilde geen karikatuur maken van Fahrenheit dat een zeer uitgesproken signatuur heeft. Ik volgde eerder het oorspronkelijke canvas en borstelde er elementen op die zijn verhaal verrijken en zijn atypische persoonlijkheid onderstrepen. » 

Fahrenheit Parfum, de nieuwe intensiteit

Het nieuwe parfum is het summum van Fahrenheit waarin zijn edele karakter, zijn sensualiteit en zijn kracht sterker tot uiting komen. De signatuur krijgt een vibrerend en sensueel akkoord met toetsen van Viooltjes en Leder, gesublimeerd door een Absolu van Bourbonvanille.

Een signatuur waarin de uitersten elkaar vinden, waar leder en hout kennismaken met bloemen. De onweerstaanbare aantrekkelijkheid van een uniek parfum met zeldzame grondstoffen.

Fahrenheit, een schokgolf

Eerst is er de schokgolf van de viooltjes, een verrassend vrouwelijke toets die vermannelijkt werd in een mysterieus akkoord van hout en leder. Maar er is ook de schokgolf van de toevallige, unieke Fût R-toets die legendarisch werd. Naar verluidt zou een vat met parfum dat op een koer achtergelaten en aan de lucht en de zon blootgesteld werd, plots een uitzonderlijke en verrassende geur beginnen te verspreiden. De krachtige en mooie toets werd geanalyseerd en gereproduceerd. Zo ontstond de Fahrenheit-signatuur.

Met Aqua Fahrenheit exploreert François Demachy een schokgolf van contrasten. Het resultaat is een unieke geurervaring. Hij koos voor een nieuwe, speelse, vibrerende en verkwikkende frisheid zonder uiteraard te raken aan de vurige signatuur die kenmerkend is voor Fahrenheit. Aqua Fahrenheit is de incarnatie van de ontmoeting tussen water en vuur, een krachtige geur doordrongen van een explosieve natuurlijke frisheid.