Kennismaken met EAU SAUVAGE

De tijdloze chic van een grote klassieker van de mannenparfums.

Het verhaal van Eau Sauvage

Eau Sauvage ontstond in 1966 vanuit een verlangen naar vernieuwing en veroorzaakte op zijn passage een heuse omwenteling. Eau Sauvage was verrassend en volledig uniek, naar het beeld van de toen rebellerende jeugd. De lancering gebeurde in een felle en woelige periode waarin men volop op zoek was naar nieuwe waarheden. 
 
Eau Sauvage groeide uit tot een grote klassieker. Dankzij zijn gedurfde samenstelling werd hij een absolute referentie die met zijn indrukwekkende constantheid generatie na generatie wist te behagen. Vandaag gaat hij een stap verder en wil hij opnieuw de hedendaagse jeugd die zich onophoudelijk blijft vernieuwen verrassen.

Alain Delon, cheeky and charming

An irresistible hipster before his time, Alain Delon’s wild beauty strikes again. It is 1966 and Robert Enrico is shooting The Last Adventure. Unsurprisingly, the very same year Eau Sauvage shifts the standards of male fragrances.
 
Alain Delon fills the screen to music by Black Strobe. A timeless legend with cheeky charm, he grabs and hypnotises the frame.
 
Alain Delon and Eau Sauvage, the saga of a modernity that thrives on eternity.

In Eau Sauvage Cologne probeerde ik de vanzelfsprekende eenvoud van de constructie te bewaren. Die berust op een rijk scala aan nuances, details en een mooi clair-obscur. François Demachy, Parfumeur-Ontwerper van Dior

EAU SAUVAGE DOOR FRANCOIS DEMACHY

Het in 1966 gelanceerde Eau Sauvage breekt met de heersende parfumdictaten: voor het eerst wordt in een mannengeur een bloemennoot, Hedione, gebruikt. Een gedurfde keuze die de signatuur wordt voor de mannenparfums van Dior.                                                                     
Eau Sauvage groeide uit tot een mythe in de parfums voor mannen. De samenstelling blijft opmerkelijk met een combinatie van eenvoud en frisheid en toch aanwezige, geraffineerde toetsen.                                                              
De haast vanzelfsprekende kwaliteit van deze geur is afkomstig van de kwaliteit van de grondstoffen in de samenstelling. Zij zijn immers goed voor meer dan 70% van de formule. Er bestaat dus een onbewuste uitwisseling tussen de natuurlijke producten en de ervaren kwaliteit.                     
Daarom wordt sinds 2011 gekozen voor de Bergamot San Carlo waarvan de subtiele frisheid verleidt en overtuigt. Deze primeurbergamot van een bijzondere kwaliteit wordt exclusief voor Eau Sauvage in een tuin in Calabrië gekweekt. De planten genieten van extra veel zon en van de warme adem van de sirocco. Ze worden geoogst op de traditionele manier en ook de extractiemethode vereist een bijzondere knowhow.

Om Eau Sauvage te omschrijven gebruik ik gewoon de definitie van elegantie van Christian Dior: “Een evenwichtige mix van eenvoud, aandacht, natuurlijkheid en distinctie”.

Maak kennis met het product

De flacon, in 1966 ontworpen door Pierre Camin, was uniek in de parfumerie en is sinds zijn creatie nog nooit veranderd. 
 
Hij is geïnspireerd op een heupfles, een tijdloos accessoire en thema in de mannenmode en een nooit verouderend luxeobject. Het couturierparfum kreeg een dop in de vorm van de vingerhoed van Christian Dior, het glas oogt als gedrapeerde stof.