Grasse, bakermat van de parfumerie

De Provence en de streek rond Grasse zijn nauw verbonden met de geschiedenis van het Huis Dior. Daar vindt bloemenliefhebber Christian Dior een vakantiehuis, het Kasteel van La Colle Noire. Ook vandaag nog kiest het Huis het unieke klimaat en de streek van Grasse om de meiroos en jasmijn te kweken.

La Colle Noire

In de omgeving van Grasse vindt Christian Dior in 1955 een plek waar hij wil wonen. In Callian, in de Provence, koopt hij het schitterende Kasteel van La Colle Noire. De couturier apprecieert er de zonnige rust van het hinterland van de Côte d’Azur.  Als liefhebber van de natuur en de planten apprecieert Christian Dior het uitgestrekte domein. Wanneer hij er verblijft, voelt hij zich meer parfumeur dan couturier. De vijftig hectaren hebben het zachte klimaat van de streek. Dior kweekt er de bloemen die hij graag heeft en die de signatuur van de parfums van het Huis zijn.

« Dat Huis moest mijn echte thuis worden. » Christian Dior

Het Domaine de Manon

In de lange traditie van uitmuntendheid zoekt het Huis de wereld af om de mooiste ingrediënten te vinden voor zijn parfums. François Demachy heeft de uitmuntende velden van Grasse nodig voor de twee emblematische bloemen van het Huis: de meiroos en de Jasmijn van Grasse. De Parfumeur-ontwerper onderhoudt een exclusief partnerschap met het Domaine de Manon dat al meer dan drie generaties in het bezit is van dezelfde familie.

Het Domaine de Manon kweekt de Jasmijn van Grasse en de Meiroos met een grote aandacht voor de kwaliteit. De bloemen worden gebruikt voor J’adore L’or en worden bijzonder zorgvuldig gekweekt. Hun constante kwaliteit wordt streng gecontroleerd. De parfums Christian Dior streven naar een unieke uitmuntendheid die hen onderscheidt van de andere spelers op de markt.