Artistiek vakmanschap

Christian Dior wilde voor zijn parfums steeds flacons die hun uitzonderlijke kwaliteit weerspiegelen. Het Huis Dior ontwierp dan ook echte kunstwerkjes die een mix zijn van mode en juweelkunst. Deze traditie blijkt ook vandaag nog uit de beperkte luxe-edities.

De Dior-amfoor

Al in 1949 doet Christian Dior voor zijn parfums een beroep op het kristal en de knowhow van de ateliers Baccarat. De beroemde kristalfabriek maakte de legendarische amfoor van het Huis, een luxeflacon voor zijn uitzonderlijke parfums. De fijn bewerkte flacon in wit en goud is rond en slank tegelijk. Hij symboliseert de vrouwelijkheid die geëerd wordt in de beroemde New Look van Christian Dior. Deze amfoor is het werk van de virtuoze vaklui van Baccarat en is de voorloper van de flacon van J’adore die momenteel in de hele wereld gebruikt wordt.

Bij Baccarat staat het handwerk net zoals in de ateliers van Dior in dienst van de schoonheid. Hiervoor is een doorgedreven kennis van eeuwenoude technieken en procedés nodig.

Uitzonderlijke flacons

J’adore inspireert vandaag nog de creatiefste realisaties met Baccarat en vormt de basis van een uniek technisch vernuft. De uitzonderlijke edities van de amfoor van J’adore zijn het resultaat van een samenwerking tussen Baccarat en de Haute Joaillerie Dior. Een Edition Exception bestaat uit amper 8 exemplaren die over de hele wereld verspreid worden. De flacon met zijn halsketting in massief goud illustreert op een unieke manier de artistieke en esthetische knowhow van beide prestigieuze Huizen.

De flacon, ziel van het Dior-parfum

Voor Dior weerspiegelt de flacon de ziel van het parfum. Het Huis ontwierp dan ook emblematische dingen zoals de beroemde amfoor van Dior, het hanenpootmotief van de flacon van Miss Dior, de heupfles van Eau Sauvage, het katachtige flesje van Poison…  De zeldzame en geraffineerde Dior-flacon illustreert de zoektocht naar mooi materiaal die typisch is voor het Huis. Dior doet een beroep op uniek vakmanschap. Dit blijkt uit zijn historische samenwerking met Baccarat en Franse kunstenaars en uit het werk van zijn eigen Haute Joaillerie-ateliers.